Wat doet de woonbootspecialist?

Hypotheken

Wij adviseren en bemiddelen voor zowel nieuwe kopers als bestaande woonboot eigenaren die een financiering nodig hebben of deze willen aanpassen.

Op internet kan iedereen, met behulp van allerlei rekentools, een berekening maken hoeveel je kunt lenen. Deze manier van berekenen is afgestemd op een hypotheek voor een huis, bij woonboten kan er doorgaans veel minder geleend worden. Daar komt bij dat het ook nog eens per woonboot en ligplaats heel verschillend is hoeveel er geleend kan worden.

Naast het beperkte aanbod van geldverstrekkers voor het financieren van woonboten, hebben deze ook hun eigen acceptatieregels die weer bepalend zijn voor uw mogelijkheden.

Nadat in 2016 de ING gestopt is met het financieren van woonboten, was de Rabobank de laatste jaren de enige geldverstrekker voor bestaande woonboten. Gelukkig is er sinds het begin van 2023 een nieuwe geldverstrekker voor woonboten bij, Orange Credit.

Wij kunnen deze 2 geldverstrekkers voor u vergelijken en omzetten in het beste advies voor een passende hypotheek op basis van uw persoonlijke situatie.

VERZEKERINGEN

Een goede woonbootverzekering is van groot belang. Naast het regelen van een dekkingsbevestiging voor de hypotheek, adviseren wij in een woonbootverzekering met goede voorwaarden, waarbij de aandacht voor een inspectie van een stalen- of betonnen casco groot is. Voor de overige door u gewenste en/of door ons geadviseerde verzekeringen kunt u uiteraard ook bij ons terecht.

Eend onderwater

Wat doen wij nog meer?

• U kunt bij ons terecht voor het beheer van lopende hypotheken, vervanging en/of nieuwbouw, overbruggingshypotheken, ontslag medeschuldenaar of de verhoging van uw lopende woonboothypotheek (ook voor nog reeds lopende ING-hypotheken);

• We helpen u met het in kaart brengen van de extra aandachtspunten die bij het financieren van woonboten belang zijn;

• Het regelen van uw bankgarantie voor de aankoop van uw woonboot;

• Wij kunnen u doorverwijzen naar relevante deskundige partijen (notaris, taxateurs, etc.);

• Wij kunnen u informatie verstrekken voor het meefinancieren en verkrijgen van subsidies voor duurzaamheidsmaatregelen. Voor woonboten zijn diverse toepassingen voor duurzame oplossingen in de praktijk doorgaans goed mogelijk en effectief.

werkwijze

kosteloos en vrijblijvend telefonisch gesprek

Er is vaak veel belangstelling voor te koop staande woonboten. Vanuit onze ervaring weten we dat veel mensen voordat zij een bezichtiging willen inplannen of een bod willen doen, veel vragen hebben en vooraf graag willen weten of zij een hypotheek kunnen krijgen en wat de daarbij behorende maandlasten zijn.

Omdat wij flexibel zijn ingesteld, altijd met u mee denken en geen 9 tot 5 mentaliteit hebben, kunnen wij met onze kennis en ervaring snel uw mogelijkheden inventariseren en een indicatieberekening maken.

U kunt dus altijd contact opnemen voor een kosteloos en vrijblijvend telefonisch gesprek. U weet dan op tijd wat de mogelijkheden zijn om tot het doen van een bod en/of aankoop over te kunnen gaan.

Uiteraard adviseren wij dit wel altijd met een financieringsvoorbehoud van minimaal 6 weken te doen.

inventarisatie en adviesgesprek

Wanneer de koop van de woonboot gesloten is, kunnen wij aangeven welke documenten er nodig zijn voor de hypotheekaanvraag en nodigen we u uit voor een vervolggesprek bij ons op kantoor in Amsterdam Oost. In dit inventarisatie en adviesgesprek bespreken we onder andere uw wensen, nemen we samen het hypotheektraject door en bespreken we de invulling van de hypotheek zoals de hypotheekvormen, de rentevaste periodes, de duur van de hypotheek, de fiscale aspecten etc.

passend advies

Op basis daarvan en in combinatie met uw klantprofiel, kunnen we dan met een passend advies komen, en de definitieve hypotheekaanvraag bij de bank gaan voorbereiden.

Tijdens dit gesprek moet wel het taxatierapport van de woonboot gemaakt zijn.

definitieve hypotheekaanvraag

Dan volgt het traject van de hypotheekaanvraag. Wij dienen uw aanvraag in bij de geldverstrekker die voor u als beste en meest passend uit het advies is gekomen. In de daaropvolgende periode gaan wij aan het werk om een definitief hypotheekaanbod te krijgen. Daarna zorgen we ervoor dat de notaris op de hoogte wordt gesteld van de financiering voor de levering van uw aankoop. Na het ingaan van de hypotheek zijn er vaak nog een aantal zaken om te regelen en af te handelen. Hiermee helpen we u verder totdat alles op een goede manier is afgerond en ook uiteraard daarna.

WIJ DUIKELEN SAMEN MET U
IN WAT U VOOR EEN ARK OF SCHIP NODIG HEEFT

WIJ DUIKELEN SAMEN MET U
IN WAT U VOOR EEN ARK OF SCHIP
NODIG HEEFT